Urheiluvakuutuksilla turvallisuutta liikkumiseen

Edellisessä ystävänpäiväaiheisessa blogissa kerroimme henkilövakuutuksista ja erilaisista tavoista sekä mahdollisuuksista, kuinka vakuuttaa elämäsi tärkeimmät ihmiset. Henkilövakuutusten piiriin lukeutuvat myös urheiluvakuutukset. 

Urheiluvakuutuksen saat itsellesi helposti laajentamalla terveysvakuutustasi mm. urheilijan hoitoturvalla, urheilijan lisähoitoturvalla tai ostamalla itsellesi erillisen Pporttiturvan. Urheilijan hoitoturvan sekä Sporttiturvan oleellisimpana erona on näiden vakuutusten kattavuuksien erot sekä vakuutusten kestot. Terveysvakuutuksen yhteyteen lisättävä urheilijan hoitoturva kattaa mm. yleiset pihapelit, lenkkeilyn ja muun kuntoilun. Sen sijaan kilpaurheilua ja riskialttiita lajeja varten voit ostaa urheilulisenssin yhteydessä kausiluonteisen Sporttiturvan. Se kattaa yli 80 lajia, ja sen voi hankkia lisäturvaksi loukkaantumisien varalle. Se on määräaikainen urheiluvakuutus kaikenikäisille. Terveysvakuutuksen urheiluturvat taas ovat jatkuvasti voimassa, ja ne voit valita kattamaan paitsi urheillessa sattuneet tapaturmat, että vakuutusehdoissa yksilöidyt sairaudet. Ollessasi Pohjolan asiakas saat tapaturman sattuessa laadukasta ja nopeaa hoitoa maksuttomasta Pohjolan Terveysmestari -palvelusta sekä Pohjola Sairaalan asiantuntijat avuksesi. Näin ollen pääset pikaisesti uudelleen lajisi pariin, olipa kyseessä sitten telinevoimistelu, potkunyrkkeily tai vaikkapa lenkkeily. 

 

 

EI ENÄÄ JAHKAILUA - ALOITA LIIKKUMINEN JO TÄNÄÄN 

Liikuntaa voi harrastaa monella tapaa ja se tukee jokaisen perusterveyttä mm. lisäämällä vastustus- ja hapenottokykyä, sekä parantamalla sydämen toimintaa. Se myös tutkitusti ehkäisee joitakin sairauksia. Mieliala kohenee, stressintunteet vähenevät ja nukut paremmin. Liikunnalla on täysivaltaisia vaikutuksia sekä fyysiseen että psyykkiseen terveyteen. Erilaisia liikunnan muotoja sekä urheilulajeja on lukemattomia kuten vaikkapa tanssi, lenkkeily, jooga, hevosurheilu, autourheilu, nyrkkeily ja jalkapallo. Monille liikunnan tai uuden harrastuksen aloittaminen on kuitenkin haaste, vaikka olisikin kuinka tietoinen liikunnan hyödyistä terveyteen ja hyvinvointiin. Osalla saattaa syynä olla ajanpuute, osa taas saattaa pelätä mahdollisia tapaturmia ja kuinka ne sitten saattavat vaikuttaa moneen muuhun asiaan. Ajanpuutteeseen emme pysty suoraan tarjoamaan ratkaisua, mutta mikäli liikkumisen esteenä on pelko mahdollisista tapaturmista, löytyy ratkaisu urheiluvakuutuksista. Älä siis enää jahkaile kotisohvallasi liikunnan aloittamista vaan tee terveytesi sekä itsesi kannalta hyvä päätös ja uskaltaudu liikunnan pyörteisiin. Muista huolehtia urheiluvakuutuksesi kuntoon, niin voit huoletta lähteä lenkkeilemään aamun sarastaessa tai vaikkapa aloittaa kuntonyrkkeilyn. Tapaturman sattuessa urheiluvakuutuksesi tarjoaa sinulle nopean ja asiantuntevan palvelun, ja voit aloittaa palautumisprosessin heti ammattilaisen ohjeistusten mukaisesti.

 

INSPIROIDU LIIKUNNAN MAAILMAAN SUOMEN SUURIMMASSA URHEILU- JA ULKOILUTAPAHTUMASSA MESSUKESKUKSESSA  

Jos et vielä ole varma mikä liikuntamuoto tai urheilulaji saattaisi sopia sinulle, voit hakea inspiraatiota liikunnan eri muotoihin GoExpo -messuilta. GoExpo on urheilu-, ulkoilu- ja retkeilytapahtuma Helsingin messukeskuksessa 28.2.-1.3.2020. Messuilla perehdytään retkeilyyn, välineisiin sekä harrastuksiin. Erilaiset liikuntalajit, hevosurheilusta suunnistukseen, tulevat tutuiksi ja houkuttelevat liikkumaan luonnossa, sekä nauttimaan sen tarjoamista elämyksistä. Uutuutena messuilla tänä vuonna esitellään myös vesiurheilulajeja sukelluksesta melontaan. Lähde sinäkin huolettomien ja iloisten liikkujien joukkoon GoExpo -messuille. Ja muista ennen kuin aloitat uuden lajin, varmista nykyisten vakuutuksesi kattavuus. 

 

Apua vakuutusasioissa lajiin kuin lajiin saat meiltä, Petri Vuollet puh. 040 750 5293 tai sähköpostitse petri.vuollet@pohjola.fi  

 

Seuraavassa blogissamme siirrymme yritysmaailmaan ja kerromme miten yritystoiminta tulisi vakuuttaa. Siihen saakka (ja sen jälkeenkin), muista nauttia liikunnasta ja luonnon tarjoamista mahdollisuuksista! 

26.02.2020