Navigoi venemessujen kautta kevään vesille

Listasimme viime blogikirjoituksessamme asioita, jotka kannattaa pistää tarkistuslistalleen ennen prätkäkauden avaamista sekä sivusimme viime viikolla olleita MP 20 Moottoripyörämessuja. Jatkamme messuteemaa tässäkin kirjoituksessa. Siinä missä toiset odottavat malttamattomina tulevaa prätkäkautta, odottavat toiset kuumeisesti venekautta.

 

Helsingin messukeskuksessa järjestetään 7.2.-16.2.2020 Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma kaikille oman elämänsä kippareille. Vene 20 Båt  veneilytapahtuma esittelee uutuudet veneilyyn, kalastamiseen ja vesiurheilulajeihin. Tarjolla lisäksi työnäytöksiä ja esityksiä perhokalastuksen opeista vapaasukellukseen. Myös perheen pienemmille löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Venemessuilta koko perhe saa täysivaltaisen veneilykokemuksen kastumatta! Vene 20 Båt- lipun ostamalla tuet myös #meidänmeri-kampanjaa, jonka tarkoituksena on ennen kaikkea puhdistaa ja suojella Itämerta, sekä pitää sen rikas kulttuuriperintö elossa.

 

SUOMESSA VESILLÄ TAPAHTUNEIDEN TAPATURMIEN MÄÄRÄ LASKENUT

 

Suomessa venekanta on kasvanut lähes puolella viimeisen viidentoista vuoden aikana. Trafin tutkimuksen mukaan Suomessa on kaiken kaikkiaan noin 1,2 miljoonaa venettä, joista suurin osa on moottoroimattomia. Moottoriveneitä on noin 560 000, joista pakollisessa venerekisterissä on noin 200 000. Onneksi veneiden määrän kasvu ei ole kuitenkaan lisännyt vesillä tapahtuvien tapaturmien määrää, minkä voi myös todeta Trafin julkaisemasta tuoreesta vesiliikenneonnettomuustilastosta.

 

Suomi on yksi venetiheimmistä maista, ja siksi veneilijät ovat pääosin hyvin tietoisia veneilyyn liittyvistä riskeistä ja turvallisuusasioista. Ennen vesille lähtöä tulee aina muistaa huolehtia pelastusliivit päälle sekä käydä läpi veneilyyn liittyvät perusasiat.  Jokaisen tulee muistaa, että vesilläkin tulee aina liikkua päihteettömästi. Vesillä liikkujan kannattaa pistää mieleensä hätätapausten varalle valtakunnallinen meripelastusnumero, joka on 0294 1000. Hätäilmoituksen voi tehdä myös yleiseen hätänumeroon 112. Rajavartiolaitoksen julkaiseman ilmaisen Veneilijän turvallisuusoppaan voit lukea tai ladata täältä.

 

SUOJAA VENEESI KARILLEAJOLTA

 

Monet uudet venemallit ovat varustettu kaikenlaisilla hienouksilla ja navigaattoreilla, joiden avulla voidaan mm. välttyä paremmin karilleajoilta sekä törmäyksiltä ja siten myös suojata venettä vahingoilta. Nykyajan tekniikkaa ei kuitenkaan tuo sataprosenttista turvaa ja sen vuoksi venettä kannattaa suojata myös vakuutuksella.

 

Venevakuutukset suojaavat mm. ilkivallan tai palovahingon veneellesi ja varusteillesi.  Paras venevakuutus tuo lisäturvaa myös karilleajoista tai törmäyksistä johtuvien vahinkojen varalle. Venevakuutuksen hintaan vaikuttavat veneen arvo varusteineen, veneen tyyppi, moottoreiden lukumäärä ja teho, sekä paatille valitsemastasi venekasko. Kasko eli venevahinkoturva noudattaa vuodenaikahinnoittelua, jolloin maksat vähemmän talvikuukausilta, silloin kun venevahingon riski on pienimmillään.

Mikäli veneesi vakuutusasiat askarruttavat, ota yhteyttä meihin. Lisää tietoa vakuutuksistamme saat Suomen Vakuutusasiamieheltä, Petri Vuollet puh. 040 750 5293  tai sähköpostitse petri.vuollet@pohjola.fi, niin voimme yhdessä kartoittaa oikeanlaiset vakuutusratkaisut juuri sinulle ja paatillesi.

 

Suuntaatpa purtesi kokan keväällä lähisaaristoon, tai vaikka Seitsemän meren taa, Suomen vakuutusasiamies toivottaa turvallista veneilyä!

 

31.01.2020