Kevät, prätkät ja Moottoripyörämessut tulevat!

Moni baikkeri on jo malttamattomana odottanut kevään alkua, ja sitä huumaavaa vapauden tunnetta, kun tuuli tuivertaa kypärän alta valuvaa tukkaa ja tie kuluttaa renkaita. Upeassa kotimaassamme on paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Erilaiset taukopaikat huolehtivat, että tankkaat sekä pyöräsi, että itsesi. Maantiematkailijoiden kotimaan taukopaikkasuosikeiksi ovat nousseet vuosien saatossa mm. Vierumäen Matkakeidas, Tiinan Tupa Rautalammilla, Karoliinan Kahvimylly Joutsassa, Punaisen piipun kievari Juvalla ja Vierumäen ABC. Siinä missä tulet miettineeksi reittisi taukopaikkoja, muistathan myös huolehtia ajoneuvosi asianmukaisesta huollosta sekä voimassa olevista vakuutuksista.

 

Vuoden 2016 henkilöliikennetutkimuksen mukaan moottoripyörämatkoille valitaan useimmiten matkakumppaniksi oma puoliso, muu perheenjäsen tai ystävä. Liikennevahinkotilastoissa motoristien yleisimmät loukkaantumiset ovat luunmurtumia mm. polvissa, ranteissa tai jalkaterän luissa. Liikenneturvan tuoreen tilastokatsauksen mukaan poliisin tietoon tulleita moottoripyöräilijöiden henkilövahinkoihin johtaneita onnettomuuksia sattui vuonna 2018 maassamme lähes 400 kappaletta. Näistä onnettomuuksista 24 oli kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia. Prätkäkauteen kannattaa siis valmistautua kunnolla, jotta voi huoletta lasketella kilometrejä, minne ikinä tie sitten viekin. 

 

 

Vakuutus turvaa sinut ja pyöräsi

 

Toimiva ja vakuutettu ajoneuvo takaavat turvallisen ja huolettoman kauden sekä sinulle että rakkaalle kulkupelillesi. Mitä vakuutuksia moottoripyörälle tulisi sitten ottaa? Laki edellyttää vähintäänkin pakollisen liikennevakuutuksen ottamisen, mutta tämän lisäksi olisi hyvä ottaa myös kaskovakuutus. Kasko korvaa moottoripyörälle aiheutuneet vahingot, kun taas liikennevakuutus korvaa kaikki vastapuolen ajoneuvo- ja henkilövahingot. Kaskon voit räätälöidä omien tarpeidesi mukaan ja siihen voi sisällyttää varkauden lisäksi mm. ilkivalta- sekä pysäköintiturvat. Moottoripyörävakuutuksia hankkiessa kannattaa muistaa erinäiset vakuutuksen hintaan vaikuttavat asiat. Hintaan vaikuttaa mm. vakuutuskauden kesto, moottoripyöräsi merkki, ikä ja moottoripyörälle valitsemasi vakuutusturvat. Muistathan myös vakuuttaa sen tärkeimmän, nimittäin itsesi. Itsesi voit vakuuttaa erilaisilla henkilövakuutuksilla, joista kerromme tulevissa blogikirjoituksissamme enemmän.

 

Hae inspiraatiota turvalliseen moottoripyöräilyyn tulevilta MP 20 Moottoripyörämessuilta. Suomen Vakuutusasiamies osallistuu myös turvallisen moottoripyöräilyn varmistamiseen auttamalla sinua moottoripyöräsi vakuutusasioissa. Tavataan messuilla ja mietitään yhdessä sinulle ja kulkupelillesi parhaiten sopivat vakuutusratkaisut.

 

Voit olla yhteydessä vakuutusasioissa, Petri Vuollet puh. 040 750 5293  tai sähköpostitse petri.vuollet@pohjola.fi

 

23.01.2020