Perustan yrityksen, lakisääteiset ja valinnaiset yritysvakuutukset

Mitä on hyvä muistaa yritystä perustettaessa?

Suomessa on perustettu viime vuoden 2020 aikana uusia yrityksiä ennätysmäärä ja trendi näyttäisi edelleen jatkuvan. Kokosin tähän

kirjoitukseen sinulle tärkeimmät asiat pähkinänkuoreen, mitkä kannattaa huomioida yritystä perustettaessa ja urapolkua harkittaessa.
Listasin sinulle valmiiksi myös listan lakisääteisistä vakuutuksista, jotka tulee olla kunnossa yritystoimintaa harjoittaessa.

Onnistuminen on asenne. Se on avoimuutta uusille ideoille, halukkuutta kuunnella, innokkuutta oppia, halua kasvaa ja
joustavuutta muuttua.BJ Gallagher

Yritystoiminta on päätöksentekoa ja riskien ottoa

Yritystoiminnan aloittamiseen liittyy monia asioita, jotka tulee ottaa huomioon jo ennen yrityksen perustamista sekä myös asioita, jotka elävät liiketoimintasi kehittyessä ja kasvaessa. Yrittäjänä sinun täytyy tehdä ensimmäiset yritystoimintaasi liittyvät tärkeät päätökset jo ennen virallisen perustamisilmoituksen tekemistä kaupparekisteriin. Näitä päätöksiä ovat mm. toimialan, yhtiömuodon ja yrityksen nimen päättäminen. Yrityksen perustamisilmoituksen voit tehdä sähköisesti PRH:n verkkosivuilta. Yrityksen perustamisvaiheeseen liittyy myös monia muita huomioitavia asioita. Kokosin sinulle muistilistan, jota voit käyttää työkalunasi.

Aloittavan yrittäjän muistilista:


 • Liikeidean hahmottaminen
 • LTS eli liiketoimintasuunnitelman tekeminen
 • Yhtiömuodon päättäminen
 • Yrityksen nimen päättäminen
 • Yrityksen toimialan määrittely
 • Kaupparekisteriin ilmoittaminen
 • Yrityksen pankkitilin avaaminen
 • Vakuutusten hankkiminen
Digitalisoitumisen myötä verkosta löytyy paljon sähköisiä työkaluja, joiden avulla voit työstää ja jalostaa yritysideasi toteutettavaksi
liiketoimintasuunnitelmaksi. Oma Yritys-Suomi verkkotyötilasta löydät kattavasti erilaisia työkaluja kuten yrittäjätestejä sekä liiketoimintasuunnitelman,
SWOT-analyysien ja rahoituslaskelmien tekoa varten. Yrityksen nimeä mietittäessä sinun kannattaa tarkistaa onko nimi käytettävissä PRH:n ylläpitämästä nimipalvelusta.

Yrittäjän pakolliset vakuutukset

Vakuutusten hankkiminen on elintärkeää, sillä yrittäjällä ja yrityksellä tulee olla lain määrittelemät pakolliset vakuutukset, että liiketoimintaa voi alkaa pyörittää.

Hanki vähintään seuraavat vakuutusturvat: 


 • Yrittäjän eläkevakuutus (YEL), joka parantaa yrittäjän sosiaaliturvaa sekä eläkettä 
 • Työntekijän työtapaturmavakuutus turvaa ammattitautien varalta, sekä työssä ja työmatkalla tapahtuvia tapaturmia
 • Työntekijäin ryhmähenkivakuutus pakollinen silloin kun yrityksessä on työntekijöitä
 • Työntekijän työeläkevakuutus (TyEL) varmistaa työntekijän sosiaaliturvan ja eläkkeen
 • Lisäksi joillain toimialoilla on pakollisia lisävakuutuksia mm. Terveydenhoitoalalla potilasvakuutus on pakollinen
 • Liikennevakuutus, mikäli hankit yrityksellesi ajoneuvon niin se on myös lakisääteinen vakuutus.
Kun olet huolehtinut kuntoon tässä blogissa mainitut asiat, olet jo varsin pitkällä yrittäjyydessäsi ja pääset vihdoin toteuttamaan visiotasi.

Ensi blogissa käyn tarkemmin läpi mm. yritysvakuutuksia, vahinkojen ja tapaturmien korvattavuutta sekä raotamme ovea turvalliseen yrittäjyyteen. Lisää tietoa

yrittäjän lakisääteisistä ja vapaaehtoisista vakuutusturvista saat ottamalla yhteyttä Petri Vuollet puh. 040 750 5293 tai sähköpostitse petri.vuollet@pohjola.fi

Kuka tahansa voi ryhtyä yrittäjäksi koulutus- tai työtaustasta riippumatta, kunhan huolehtii yritystoiminnan lainmukaisista edellytyksistä.

Tarvitaan vain paljon asennetta sekä itsenäistä ongelmanratkaisukykyä, jotta pystyt optimoimaan mahdollisuutesi onnistua yrittäjänä.

0
Feed

Jätä kommentti